Portrætter

Hvem er vi?

Vigga Bro

Læs CV

Skuespiller, instruktør, dramatiker og historiefortæller.

Er kendt fra teatrets verden som skuespiller og instruktør. I 80erne og 90erne begyndte hun for alvor at arbejde med historiefortælling. Interessen blev vakt med Dario Fos fortællinger og baggrunden havde hun i sin familie fortælletradition.

Den interesse er efterhånden blevet så stærk at fortællingerne fylder det meste af hendes professionelle liv. Hun er i dag en af vore bedste fortællere og har et stort repertoire af historier fra hele verden. Men lige så mange digter hun selv.

Hun har også forsket i emnet og har skrevet bogen "Orkanens Øje" om det.

Sammen med hendes mand bassisten og komponisten Erik Moseholm har de udviklet en musikalsk fortællemåde som de kalder musikfabel. Musik og ord væver sig ind i hinanden uden de må ofre retten til at improvisere. Efter Erik Moseholms død har hu arbejdet videre med at eksperimentere med ord og fortælling sammen med musikerne Ida Bach Jensen og Birgit Lykke

Hendes repertoire består af egne fortællinger, gendigtninger af gamle myter og fortællinger samt musikforestillingerne.

M6A1746

Ida Bach Jensen

Bassist og komponist

Er komponist, kontrabassist og filmskaber. Hun optræder som solist med sine elektroakustiske værker på den skandinaviske kunst og musikscene samt i samarbejder med bl.a. Josefine Cronholm, Martin Hall, den svenske sangerinde Agnethe Christensen og den japanske VJ CHIAKI. Har bl.a. optrådt på Chambertronica Festival (Sveriges Radio), Fokus Video Festival i Nikolaj Kunsthal, Statens Museum for Kunst, Charlottenborg Kunsthal, Københavns Musikteater, Podlasie-operaen i Polen m.m. Har skabt musik til film, dans og teater. Optræder desuden med historiefortæller Vigga Bro og perkussionist Birgit Løkke.

Har modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond og Statens Musikråd til sin musik samt til dokumentarfilmen: KOMPONIST, Ida Bach Jensens debut som filminstruktør. Filmen, der giver indblik i kompositoriske arbejdsprocesser, blev vist på CPH:DOX og SPOT Festival i 2014 og fik fin modtagelse i alle dagblade.

Ida Bach Jensen er uddannet kontrabassist hos Francois Rabbath i Paris 1995-2000, men udfolder sig som skabende kunstner på tværs af genrer og medier.

IdaHR0M6A1833
Musikfortællinger
Foredrag
Udgivelser
portraetter
Pressemateriale
Kalender
Viggas Blog
Kontakt
Forside
Erik Moseholm
FaceBook
Historiefortælling
booking
Vigga Bro - forside