Den hemmelige Krystal

- en bog om Radiojazzgruppen

ISBN: 87-91192-09-9

Udgives af:
elkjaeroghansen
 

Radiojazzgruppen startede i 1961.Gruppen var workshop for nyt uetableret og eksperimenterende talent – såvel musikere som komponister. Radiojazzgruppens koncerter foregik primært i provinsen og i udlandet, og dens forholdsvis mange studieoptagelser var uden adgang for publikum. Derfor blev den  stort set ikke omtalt i Københavnerpressen og er i øvrigt det eneste DR-ensemble, der ikke er skrevet en bog om.

 

Klip fra anmeldelser af bogen:


Iris Garnov i DR P1:

"Ingen andre end Moseholm har kunnet skrive denne bog, og hvad enten man er ung eller gammel, brænder for jazzen eller ej, så må man juble. For tænk hvis dette stykke kulturhistorie, musikkulturhistorie, var forblevet hemmelig.

Der er mere end 200 pragtfulde sort/hvide fotos - der jo i sig selv skriver historie. -- Musikerindringens klangbund er dyb og varm og smelter sammen med nutiden."Göran Olson i "Jazz Stge":

"Hur det hela sedan avlöpte har nu Moseholm klarlagt i ett beundransvärt jättearbete där den alldeles för lite uppmärksammade Radiojazzgruppens verksamhet följts upp minutiöst.

Det fina fotoarbetet som ingår skall i stora delar krediteras Jan Persson.

Erik Moseholms bok är detaljrik, skriven från insidevinkel."Ole Just Astrup tidligere "Orkesterjournalen":

"Hvilket et pragtværk og hvilket et arbejde.

Jeg gik straks i gang med at fordybe mig i den guldgrube billedmaterialet udgør. Jeg er særlig begejstret, for de nærmest uvurderlige snapshots af vore egne `giganter´."

 

Jazzskribenten Erik V . Krustrup:

"Jeg har læst bogen. Det var en fornøjelse.

Du må jo have et fantastisk arkiv og have ført omhyggelig dagbog, siden du kan fremlægge så mange anmeldelser fra årene. De er spændende at løbe igennem, fordi de afspejler her-og-nu oplevelsen fra den tid.

Billederne er selvfølgelig uundværlige. Og registret! En besværlig men nyttig del af sådan en bog, der uundgåeligt bliver en håndbog på linje med Erik Wiedemanns Jazz I Danmark."

 

Generaldirektør i DR Christian S. Nissen:

"En vægtig brik til hullet i mosaikken over bøger om DRs ensembler."

 

Komponisten, pianisten og orkesterlederen Jørgen Borch:

"Det er en meget flot bog, du har fået skrevet. Den er vellykket."

DenHemmeligeKrystal
Musikfortællinger
Foredrag
Udgivelser
portraetter
Pressemateriale
Kalender
Viggas Blog
Kontakt
Forside
Erik Moseholm
FaceBook
Historiefortælling
booking
Vigga Bro - forside